Author Topic: Compiz in Mate install?  (Read 2921 times)

Offline jeffneedle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
Compiz in Mate install?
« on: December 10, 2014, 11:00:53 pm »
I can't find compiz in the repositories for the Mate install.  Why isn't this here?  I'd love to have this working.  Can someone help?  Thanks.

Online pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
    • SparkyLinux
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #1 on: December 11, 2014, 12:28:25 am »
You can't find it, sorry.
It's Debian not Ubuntu or Mint.
Nothing is easy as it looks.

Offline jeffneedle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #2 on: December 11, 2014, 04:51:52 am »
Oh dear, too bad.

I've successfully disabled the irritating default panel and now have Conky installed.  But in order for Conky to behave correctly, you must have a feature installed (darn it, I can't recall what that feature is) that's part of compiz.  Sheesh.  If I think of it, I'll repost here.

Thanks.

Offline jeffneedle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #3 on: December 11, 2014, 04:52:37 am »
Brain cramp over.  "Compositing" is necessary.

Does cairo-dock require compositing?  I may have to go in that direction.

Offline GeneC

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #4 on: December 11, 2014, 01:03:29 pm »
Quote
Goto->

Menu>Control Center>Desktop Settings//Windows//"tick" Use Compositing

#now Your computer has compositing.

Offline way12go

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 476
  • Existence is all about what matters & what doesn't
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #5 on: December 11, 2014, 02:34:00 pm »
Here is why you don't have Compiz

Code: [Select]
http://forums.debian.net/viewtopic.php?p=436909
You can try installing it from sid, or backport it either one should be reasonably simple.

Howto get newer package versions for Debian Stable -

Code: [Select]
https://www.linuxquestions.org/questions/blog/craigevil-176422/howto-get-newer-package-versions-for-debian-stable-34611/
To install it from sid try doing:

Code: [Select]
    echo 'APT::Default-Release "testing";' >> /etc/apt/apt.conf, edit sources.list, copy your non-security testing lines and change one set to sid, then apt-get update.  Use apt-get -t sid install foo; to install foo from sid rather than testing as usual.  WARNING to SYNAPTIC users: Synaptic ignores Default-Release: set Preferences->Distribution
Code: [Select]
Added this new line to /etc/apt/sources.list
## SID: to get compiz
deb http://ftp.us.debian.org/debian/ sid main non-free contrib

Code: [Select]
    sudo su
    echo 'APT::Default-Release "testing";' >> /etc/apt/apt.conf
    apt-get update
    apt-get install compiz

Code: [Select]
    apt-get -t sid install compiz
« Last Edit: December 11, 2014, 02:37:30 pm by way12go »
Existence is all about what matters and what doesn't. - Sagar Gorijala.

Online pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
    • SparkyLinux
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #6 on: December 11, 2014, 03:18:37 pm »
You can't install it from Sid.
Compiz for all architectures is in Squeeze repo only.
There are some compiz packages in Sid repo for m68k machines only.

Edit:
Why compiz packages are in US Sid repos?
Have they not synchronized with rest of Debian repos?
« Last Edit: December 11, 2014, 05:34:05 pm by pavroo »
Nothing is easy as it looks.

Online pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
    • SparkyLinux
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #7 on: December 11, 2014, 05:44:16 pm »
It looks like the packages are old.
Have been put there in 2010.
Nothing is easy as it looks.

Offline GeneC

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #8 on: December 11, 2014, 05:48:56 pm »
You can't install it from Sid.
Compiz for all architectures is in Squeeze repo only.
There are some compiz packages in Sid repo for m68k machines only.

Edit:
Why compiz packages are in US Sid repos?
Have they not synchronized with rest of Debian repos?

Hi Pavroo
No compiz in my US Debian repo.. (I track SID).  They are in debports only...(and stable)
https://packages.debian.org/search?suite=all&section=all&arch=any&searchon=names&keywords=compiz

Offline GeneC

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #9 on: December 11, 2014, 05:52:58 pm »
If you want fancy composting in XFCE installing Kwin may be an option...

Tutorial (Solydxk - Debian Testing)
Kwin in xfce: the return of the eyecandy

http://forums.solydxk.com/viewtopic.php?f=43&t=2168

Online pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
    • SparkyLinux
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #10 on: December 11, 2014, 06:23:56 pm »
Hi GeneC
You right, it's not Sid. 2010 says that it must be Squeeze.
Nothing is easy as it looks.

Online pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
    • SparkyLinux
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #11 on: December 11, 2014, 08:10:21 pm »
I tried to install compiz but the packages are too old.
I even used Knoppix packages but they are for Wheezy.
Nothing is easy as it looks.

Offline jeffneedle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: Compiz in Mate install?
« Reply #12 on: December 11, 2014, 08:32:46 pm »
The Control Center method worked perfectly.  Thanks to all!