Author Topic: (solved) minitube not working  (Read 1658 times)

Offline nalsdixit

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
(solved) minitube not working
« on: September 10, 2014, 04:38:01 pm »
i recently installed xfce version of sparky linux and is working well

i noticed it came with an app called wintube, which i would like to try. however while it starts up fine, it does not play the videos when the play button is pressed

is this a software issue that nothing can be done about, or some settings that need to be tweaked ?

tks

nals

i really like this distro that works well out of the box
« Last Edit: September 12, 2014, 04:23:52 pm by nalsdixit »

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1456
    • SparkyLinux
Re: wintube not working
« Reply #1 on: September 10, 2014, 05:57:46 pm »
Hi
I am glad that you enjoying Sparky.
Honestly I never heard about wintube, it looks like something for Windows.
There is Minitube - is this what you mean?
Nothing is easy as it looks.

Offline nalsdixit

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: minitube not working
« Reply #2 on: September 11, 2014, 04:18:00 am »
sorry my mistake, is indeed minitube i am referring to

rgds

nals

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1456
    • SparkyLinux
Re: minitube not working
« Reply #3 on: September 11, 2014, 12:42:10 pm »
I am not happy with minitube, that's why I changed it for smtube in sparky 3.5.
Anyway run the command 'minitube' in a terminal emulator and show me the output.
 
Nothing is easy as it looks.

Offline nalsdixit

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: minitube not working
« Reply #4 on: September 11, 2014, 01:34:43 pm »
nals@fujitsu:~$ minitube
QPainter::begin: Paint device returned engine == 0, type: 3
QPainter::setCompositionMode: Painter not active
QPainter::end: Painter not active, aborted

how do i get to sparky 3.5 ? i am using your standard setup/repositories and have upgraded the system

thank you ?

nals

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1456
    • SparkyLinux
Re: minitube not working
« Reply #5 on: September 11, 2014, 02:42:23 pm »
It looks like a problem with Qt.
I suggest to report it on Qt forums:
http://qt-project.org/forums/

3.x of Sparky is just a number of a new iso image. After installing and upgrading you have Debian testing under the hood so can't find any info that it's Sparky 3.3/3.4/3.5, etc.
Nothing is easy as it looks.

Offline nalsdixit

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: minitube not working
« Reply #6 on: September 11, 2014, 03:03:31 pm »
thank you, will do

as per what you said in your previous post, i installed smtube

however the result is the same, the program launches, but when i click the play button , nothing happens

also when i launch via terminal, it shows nothing further

nals@fujitsu:~$ smtube

program starts, but when i click play nothing happens, and nothing shows up in terminal either

tks

nals

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1456
    • SparkyLinux
Re: minitube not working
« Reply #7 on: September 11, 2014, 04:55:42 pm »
You said that you have Xfce edition, but what architecture? 32 or 64 bit so I will have a look into my installation.
Nothing is easy as it looks.

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1456
    • SparkyLinux
Re: minitube not working
« Reply #8 on: September 11, 2014, 07:26:12 pm »
As the first you have to configure smtube -> click on the toys icon to open configuration window and choose a player, for example vlc.
Nothing is easy as it looks.

Offline nalsdixit

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: minitube and smtube not working
« Reply #9 on: September 12, 2014, 01:16:41 pm »
thank you

i am on xfce 64 bit, fujitsu ph 521 lifebook with amd e 350 processor

smtube, did click the tools icon for settings and tried both vlc and gnomeplayer, but the video does not play

any suggestions appreciated

rgds

nals

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1456
    • SparkyLinux
Re: minitube not working
« Reply #10 on: September 12, 2014, 01:50:26 pm »
Try to open a video file manually.
In a terminal emulator (xfce4-terminal for example) run commands:
Code: [Select]
vlc https://www.youtube.com/watch?v=lkF5XTtuD2g&feature=youtu.beand
Code: [Select]
gnome-mplayer https://www.youtube.com/watch?v=lkF5XTtuD2g&feature=youtu.beIf it not opens the video show me the output text, please.
Nothing is easy as it looks.

Offline nalsdixit

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: minitube not working
« Reply #11 on: September 12, 2014, 03:24:51 pm »
thank you

both of the links work

i clicked the play button on smtube a few times, it responded with something about youtube having changed the settings, and needing to recalibrate, after clikcing "ok" it is working

mini tube is not working, so i stick to browser or smtube

regards

nals

Offline nalsdixit

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
Re: (solved) minitube not working
« Reply #12 on: September 12, 2014, 04:25:12 pm »
after smtube got to working, mini tube started working too

so both are working now

rgds

nals

Offline pavroo

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1456
    • SparkyLinux
Re: (solved) minitube not working
« Reply #13 on: September 12, 2014, 07:24:48 pm »
Cool :)
Nothing is easy as it looks.